DolceArte, the Cake Design expo, Sejem v Vicenzi

1 dan, 50 €

PROGRAM: Odhod iz Ljubljane ob 5,00 uri (Vič – Dolgi most) in vožnja mimo Sežane  ( ali Nove Gorice) in Benetk do Vicenze. Takoj po prihodu se bomo zapeljali do sejmišča in si ogledali sejem Abilmente 2016 ( 15.oktober), kjer se predstavljajo različna ročna dela, nove tehnike, novosti in najnovejše trendi ročnih del, ustvarjanja in modeliranja za katere so organizirane tudi delavnice za učenje modeliranja in dekoracijskih tehnik, tematske razstave in prodajni prostori mednarodnih razstavljavcev. Sejem je vodilni na tem področju v Italiji.
Poleg sejma bo odhod ob 14.30 na ogled čudovite Vicenze, z obiskom razgledne ploščadi in bazilike s Paladijevimi stopnicami na Monte Berico. Zapeljali se bomo do centra mesta ter si ogledali renesančne stvaritve znanega arhitekta Andrea Palladia, glavni trg Signoria, Baziliko s čudovitimi kolonadami… Tudi meščanske hiše na glavnem Corsu imenovanem po Palladiu in eno najstarejših gledališč grajenih po antičnem vzoru Teatro Olimpico. Spoznali bomo tudi pravo ime Vicenze, to je» Cita di Palladio«.
Ob cca 17.00 uri, se bomo vrnili do sejmišča po sopotnike, ki bodo ostali na sejmišču. Vrnitev mimo Benetk čez mejni prehod Fernetiči. Povratek v Ljubljano je predviden v poznih večernih urah.

 

CENA NA OSEBO: 
50,00 € pri udeležbi najmanj 40 oseb na avtobusu
60,00 € pri udeležbi najmanj 30 oseb na avtobusu
69,00 € pri udeležbi najmanj 25 oseb na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, vstopnina na sejem Abilmente, vsi zunanji ogledi, slovensko strokovno vodenje potovanja, DDV in stroški organizacije

Možno doplačilo: riziko odpovedi 10,00 € na osebo

ODHOD:15.10. 2016