Zagreb

1 dan, od 34 €

Pridružite se nam na izletu v zanimivo hrvaško prestolnico. Zagreb je poleg bogate kulturne dediščine znan tudi kot dobro mesto za nakupovanje in zabavo.

Odhod iz Ljubljane ob 7.00 uri zjutraj. Vožnja po avtocesti ob gričevnati dolenjski pokrajini, mimo Novega mesta, Brežic, čez mejni prihod Obrežje do Zagreba.
Po prihdu sledi orientacijski ogled z avtobusom. Ogledali si bomo čudoviti center mesta, z najpomembnejšimi znamenitostmi: Sabor, Banski dvori, Cerkev sv. Marka, Lotrščak, Kamnita vrata, katedralo, Gornji in Donji grad z vzpenjačo in Trg Bana Jelačića.
Popoldne bomo nadaljevali do Krapine, središča hrvaškega Zagorja kjer je svetovno znano najdišče neandertalskega človeka in ostankov, ki jih datirajo približno 125.000 let pred našim štetjem.
Imajo enega najpopolnejših, najmodernejših in najlepših muzejev, posvečenega neandertalcu. Kot poslastica, sledi ogled muzeja. Krapina je tudi zodovinsko bogato mesto, ki se ponaša z romantičnimi dvorci in legendo o bratih Čehu, Lehu, Mehu in sestri Vilini. Za prepoznavnost Krapine - eno izmed Ilirskih gnezdec, je zaslužen vodja hrvaškega narodnega preporoda- Ljudevit Gaj, ki se je tu rodil.
Po bogatem dnevu sledi vrnitev proti domu mimo Celja in po avtocesti v Ljubljano, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA: 34 € po osebi (pri udeležbi najmanj 42 oseb na avtobusu)

CENA VKLJUČUJE: Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, oglede po programu, lokalno in slovensko vodenje, vstopnina v muzej neandertalca v Krapini, dodatno zdravstveno zavarovanje (Vzajemna), organizacijo izleta in DDV.

ODHOD je glede na izbrani datum, po vaši izbiri.