Sveta dežela-Jordanija, Palestina in Izrael

13 dni, od 1.630 €

1. dan: LJUBLJANA – AMMAN
Zbor vseh romarjev-potnikov ob 14.30 na letališču Jožeta Pučnika - Brnik in polet letala v Istanbul ter dalje do Ammana. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih vožnja v Amman,nastanitev v hotelu in prenočevanje.
2. dan: AMMAN – BETHANY – JORDAN – GERASA - AMMAN
Po zajtrku vožnja v dolino reke Jordan, v Betanijo, kjer je krščeval Janez Krstnik. (Sv. Maša) Zapeljali se bomo do Jerasha in ogled starodavne Gerase, enega najbolj ohranjenih antičnih mest, s številnimi ostanki cerkva, foruma in templjev. Vrnitev nazaj v Amman in ogled jordanske prestolnice, ki velja tudi za eno najstarejših mest sveta. Videli bomo  Citadelo z rimskimi ostanki, zapeljali skozi Downtown s starim rimskim gledališčem, številnimi trgovinami – suki, do največje Mošeje kralja Abdullaha. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
3.dan: AMMAN – MADABA - GORA NEBO – MUKAWIR / MAHERONT – PETRA
Po zajtrku vožnja v Moabske gore, obisk Madabe, mesta z ohranjenimi čudovitimi mozaiki. Zapeljali se bomo na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo ter prelepo jordansko dolino. Sv. Maša. Vožnja po ''kraljevi cesti'' do trdnjave Maheront, mesta, kjer je bil obglavljen Janez Krstnik. Dalje vožnja do Muse, kjer je hodil Mojzes s svojim ljudstvom, na poti iz Egipta in do Petre. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
4. dan: PETRA – AKABA
Zajtrk in obisk Petre, rožnatega mesta, prestolnice starega ljudstva Nabatejcev; kjer so domovali tudi Rimljani, kristjani s svojo škofijo, Arabci in Beduini. Ogled antične Petre, ki je eden najzanimivejših krajev pretekle zgodovine, kjer so se ustavili tudi Sv. Trije Kralji, na poti v Betlehem. Petra je znana po svoji skrivnostni lepoti in posebnostih življenja. Danes je pod varstvom UNESC-a. (Sv. Maša v nekdanji baziliki).  Po ogledu vožnja po puščavski cesti do Akabe ob Rdečem morju, kjer je hodil Mojzes s svojim ljudstvom. Nastanitev, večerja in prenočevanje.
5. dan: AKABA / JORDANIJA – EILAT / IZRAEL – MASADA – MRTVO MORJE
Zgodnji zajtrk in prestop jordansko-izraelske meje ob Rdečem morju, kjer se je vkrcal tudi kralj Salomon. Vožnja v Eilat in sv. Maša. Dalje vožnja do Salomonovih rudnikov in ogled. Pot bomo nadaljevali po tektonski prelomnici na S, do krajev iz svetopisemske stare zaveze, kjer je spomin na Sodomo in Gomoro. Dalje do Mrtvega morja in Masade, pomembne trdnjave Judov. Na vrh se bomo povzpeli z žičnico in si ogledali arheološki prostor. Po ogledu vrnitev z žičnico do avtobusa in nadaljevanje ob Mrtvem morju. Če bo čas dopuščal bomo uživali še na gladini morja, ki je eno najbolj slanih in zdravilnih, z neverjetno desetkratno slanostjo in je zakladnica mineralov. Zaradi gostote lahko ležite v njem kot na vodni postelji (s seboj vzemite kopalke).  Vožnja do kraja nastanitve, večerja in prenočevanje.
6. dan: KUMRAN - GALILEJA – NAZARET - TIBERIJA
Zajtrk in obisk Kumrana, mesta Esenov, kjer so bili najdeni mrtvo morski rokopisi. Ogled arheološkega prostora. Vožnja mimo stare Jerihe, enega najstarejših mest na svetu in po jordanski dolini na sever. Prihod v Nazaret. Ogled ''skrivnosti'' - bazilike Marijinega oznanjenja in Sv. Maša. Ogled vseh treh cerkva v baziliki, cerkev sv. Jožefa in stara sinagoga. Sprehod po Nazaretu. Vožnja  skozi Kano Galilejsko (ogled) do hotela v Tiberiji ali okolici, večerja in prenočevanje.
7. dan: GALILEJA – SVETOPISEMSKI KRAJI ob Galilejskem jezeru
Po zajtrku bo dan posvečen Jezusu in njegovemu delovanju ob Galilejskem jezeru. Obiskali bomo svetopisemske kraje, med drugim: Tabho, Primat, Kafarnaum - Jezusovo mesto in Goro Blagrov, Domus Galileje,  kjer bo Sv. Maša. Ogled tega čudovitega kraja, obkroženega s Golansko planoto, Galilejskim jezerom in gričevjem spodnje Galileje. Popoldan vožnja z ladjo po Genezareškem jezeru. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
8. dan: GALILEJA, GORA TABOR – GOLAN – TIBERIJA
Po zajtrku vožnja z avtobusom do vznožja, nato pa s taksiji na goro Tabor, ki stoji nad mogočno Jezraelsko ravnino. Gora je spomin mesta Jezusovega spremenjenja. Ogled in sv. maša. Vrnitev s taksiji do vznožja in z avtobusom k izviru Jordana. Zapeljali se bomo proti Golanu, ki je bil vedno poznan kot mesto bojev. Dalje do kraja Gamla, stare judovske utrdbe »gorečnikov-zelotov«. Ogled pomembnega arheološkega prostora judovskega odpora Rimljanom. Vožnja v hotel. Večerja in prenočevanje.
9. dan: TIBERIJA – HAIFA – CEZAREJA - TEL AVIV – JAFFA – JERUZALEM - BETLEHEM
Zgodnji zajtrk in vožnja do Hajfe in na goro Karmel kjer je pustil svoj pečat sv. Elija. Obisk cerkve Karmelske Matere Božje, kjer je 'doma t.i. »škapulir«  in votline preroka Elija. Sv. maša. Nadaljevanje do stare antične Cezareje, kjer je spomin na sv. Petra in Pavla,…. Po ogledu vožnja ob sredozemski obali do Tel Aviva in stare Jafe. Obisk Petrove cerkve. Sledi vožnja do Jeruzalema in Betlehema, nastanitev v hotelu,  večerja in prenočevanje.
10. dan: sreda, BETLEHEM - EIN KAREM – BETLEHEM
Zajtrk in obisk mesta Jezusovega rojstva, bazilike Jezusovega rojstva, cerkev sv. Katarine s podzemnimi kapelami, mlečna votlina in sv. Maša. Postanek na pastirskih poljanah. Popoldan vožnja v Ein Karem, rojstni kraj Janeza Krstnika in ogled. Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.
11. dan: BETLEHEM – CENACOLO – SION – BETLEHEM
Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, ki si ga delijo Judje, kristjani in muslimani. Obiskali bomo Oljsko goro s cerkvami: Očenaš, Dominus Flevit in Getsemani. Sv. Maša. Prečkali Cedronsko dolino  in vstopili v stari del mesta. Obisk Siona in cerkve Marijinega zaspanja. Ogled Zidu Objokovanja, svetega mesta Judov. Kratka vožnja do hotela. Večerja in prenočevanje.
12. dan: BETLEHEM – JERUZALEM – EMAVS -  BETLEHEM
Zajtrk in dan posvečen Jezusovemu trpljenju, smrti in vstajenju. Pot nas bo vodila skozi staro mestno jedro z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo. Obiskali bomo cerkev sv. Ane in šli  po križevem potu na Kalvarijo in v cerkev Božjega groba. Čas za nakup spominkov. Popoldan vožnja v Emavs, povezan z dogodki Jezusovih učencev. Sveta maša. Ogled čudovite križarske cerkve Benediktinskega samostana. Vrnitev proti Jeruzalemu in Betlehemu. Večerja in prenočevanje.
13. dan: BETLEHEM  -  TEL AVIV – LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja do letališča Tel Aviv. Polet letala proti Istanbulu-Carigradu in dalje proti  Ljubljani.  Z letališča bo organiziran prevoz z avtobusom do Trsta.

CENA NA OSEBO
1.640,00 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb)
1.780,00 € (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz in letališke takse, iz Ljubljana do Ammana in iz Tel Aviva do Ljubljane (z vmesnim postankom) v ekonomskem razredu, vsi avtobusni prevozi, taksi na goro Tabor, ladja po jezeru, 11 polpenzionov (zajtrk in večerja), 1x prenočevanje z zajtrkom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*, ogledi in vstopnine po programu, dodatno zdravstveno zavarovanje, duhovno vodstvo, lokalni vodnik, vodenje, DDV in organizacija romanja.
CENA NE VKLJUČUJE: postavk, ki so navedene kot doplačila oz. niso navedene pod cena vključuje ter storitev po posebnih naročilih. Napitnin v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne.
OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti): napitnine 45 €, vstopna-izstopna jordanska taksa 27 €.
MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 230 € in ''zavarovanje rizika odpovedi'' 60 €

Ob prijavi je potrebno posredovati točne osebne podatke: ime in priimek, naslov, rojstni podatki, številka potnega lista, datum izdaje in veljave (veljaven vsaj 6 mesecev), telefonska številka, E-mail poštni naslov

ODHOD: trenutno ni razpisanih odhodov