Sardinija, aktivne družinske počitnice

8 dni, od 650,00 €

1. DAN: LJUBLJANA– LIVORNO−SARDINIJA   avtobusni in tajektni prevoz, večerja, nočitev
Zbirališče potnikov v Ljubljani v nočnh urah ter avtobusni prevoz do italijanskega mesta Livorno, kjer se bomo v jutranjih urah vkrcali na tajekt in zapluli proti Sardiniji. Po izkrcanju sledi prevoz do počitniškega hotela in nastanitev v hotelu. Prosti čas, večerja in nočitev v hotelu.

2. – 7. DAN: SARDINIJA: POČITNICE ALI IZLETI   zajtrk, večerja, nočitev
Šest polnih dni boste lahko namenili popolni sprostitvi na belo peščeni plaži ali ob hotelskem bazenu ter se sproščali ob hotelskih masažah, ki vas bodo osvobodila vsakodnevnega stresa. Za tiste željne ogledov in dnevnega dogajanja pa vam predlagamo, da se udeležite katerega izmed  predlaganih izletov ob doplačilu:

• POLDNEVNI IZLET V MESTO PORTO CERVO: Pol dneva boste lahko namenili ogledu ekskluzivnega mesta na Smaragdni obali - Porto Cervo, ki slovi po svoji mondenosti in zasidranih prestižnih jahtah v pristanišču. Ogledali si boste tudi cerkev Stella Maris – Morska zvezda, ki preseneča s svojo moderno sardinsko arhitekturo. Nekaj prostega časa v mestu, nato pa vrnitev nazaj v hotel.

• CELODNEVNI IZLET NA OTOK LA MADDALENA: Zjutraj se boste zapeljali proti mestu Palau, kjer se boste vkrcali na ladjo. Sproščeno boste raziskovali otok Maddalena, kjer si boste lahko ogledali stavbe iz 18. stoletja in občudovali pogled na otok iz granitnega hriba s trdnjavo ter otok Caprera, ki ponuja nekaj čudovitih plaž, na katerih se  boste lahko prepustili brezskrbnemu lenarjenju. Otoka sta povezana z mostom in sta del Narodnega parka La Maddalena, ki vključuje številne naravne habitate in zaščitene vrste.

• OGLED MESTA CASTELSARDO IN ALGHERO: Zjutraj se boste popeljali po regiji Gallura po obalni panoramski cesti do čudovitega srednjeveškega mesta Castelsardo na severni obali Sardinije, ki ponuja osupljiv zgodovinski center mesta. Po krajšem ogledu sledi prevoz do Alghera, ki velja za enega najlepših draguljev Sardinije, saj vam ponuja čudovit sprehod skozi zgodovinski center s svojimi nasipi in stolpi. Mesto je res nekaj posebnega, predvsem zaradi prisotnosti katalonske kulture, saj so imena ulic in zgradb še vedno zapisana v španskem jeziku. Imeli boste tudi nekaj prostega časa za brezskrbno nakupovanje in občudovanje mesta in njegovih znamenitosti.

• CELODNEVNI IZLET NA JUG SARDINIJE: Zjutraj se boste popeljali skozi osrednji del otoka in si najprej pogledali čudovito arheološko najdišče Nuraghe of Barumini, ki spada pod UNESCO- vo zaščito. Sledi vožnja v mesto Cagliari, glavno mesto Sardinije. Ko prispete, se boste sprehodili skozi čudovito srednjeveško četrt Castle v središču mesta, nato pa boste nekaj časa namenili za lahkotno nakupovanje in počitniški sprehod po mestu. Na poti nazaj boste obiskali še znano rimsko mesto Nora, ki ponuja veliko arheoloških zanimivosti. Vrnitev v hotel v poznih večernih urah.

8. DAN: POČITNIŠKI HOTEL – OLBIA – LIVORNO − LJUBLJANA   zajtrk, trajektni in avtobusni prevoz
Po zajtrku se bomo popeljali do pristanišča, od koder bomo odpluli do pristanišča v Livornu. Prevoz do Ljubljane, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

CENA pri minimalni udeležbi 46 potnikov:  650,00 €

OBVEZNA DOPLAČILA, po osebi
• Prijavnina na prijavo/ rezervacijo:                                       15,00 € – ob prijavi

 DOPLAČILA (ob prijavi)
• Enoposteljna soba:                 280,00 €
• Osnovno CORIS zavarovanje z asistenco v tujini:               12,10 €
• Osnovni riziko odpovedi (3,971%):                                  od 25,80 € - obvezno ob prijavi

IZLETI OB DOPLAČILU: cene naknadno

V CENO JE VŠTETO :
• Avtobusni prevoz Ljubljana – Sardinija – Ljubljana
• trajektni prevoz Livorno – Olbia– Livorno (ali katera druga ladijska povezava, odvisno od razpoložljivosti)
• nastanitev v dvoposteljni sobi v počitniškem hotelu 4*
• 7x polpenzion  (zajtrk in večerja v hotelu)
• stroški vodenja slovensko govorečega spremljevalca
• stroške organizacije ter izvedbe potovanja.

POPUST ZA OTROKE do 12. leta starosti v sobi na pomožnem ležišču, skupaj z dvema odraslima osebama:  15%  popusta

 

 

 

 

 

ODHOD: jeseni 2014