ROMANJE K MARIJI V MEĐUGORJE in SINJ

3 dni, od 145,00 €

PROGRAM ROMANJA:

1. dan: BREZJE – LJUBLJANA - MEĐUGORJE
Zjutraj ob 05.00 odhod avtobusa iz Brezij, Kranja, Ljubljane in vožnja na Dolenjsko, po dolini reke Krke, in Bele Krajine. Kratki postanek na poti.  Nadaljevanje na Hrvaško in vožnje po avtocesti, mimo Splita, proti Hercegovini do Međugorja. Ta čudovita lepa hercegovska vasica je v svetu postala znana leta 1981, ko se je Marija prikazala šestim otrokom, ki so se igrali na griču nad vasico. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje se romarji z vsega sveta zbirajo v tem odmaknjenem kotičku, ter se udeležujejo molitev. Po prihodu v Međugorje nastanitev v hotelu – penzionu. Kratka vožnja do mesta prikazovanja in vzpon na Crnico, kraj prvih prikazovanj. Sledi obisk Marijinega svetišča in sveta maša ob 18.00, po maši še adoracija - čaščenje.  Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

2. dan: MEĐUGORJE
Po zajtrku ogled Ajdičevega vstalega Gospoda, križev pot. Obiskali bomo ''Majčinsko selo'' in Čenakulo, kje se bomo udeležili tudi pričevanja zasvojencev… Kosilo.  Kdor bo želel se bo lahko povzpel na Križevec, kjer je bil postavljen križ ob 1900 letnici Jezusovega križanja. Vrnitev v Međugorje in sv. maša. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje. (Skušali bomo imeti srečanje z vidkinjo Vicko.)

3. dan: MEĐUGORJE - LJUBLJANA
Zajtrk in slovo od Marije. Odhod iz Međugorja in vožnja na Hrvaško, ob lepem vremenu postanek v hrvaškem Lurdu. Nadaljevanje vožnje do Sinja. Postanek pri čudodelni ''Sinjski Mariji'' in Frančiškanskem samostanu. Ogled in sv. maša.  Popoldan vrnitev proti domu. Vožnja po avto cesti mimo Splita, Zadra proti Sloveniji in prihod v nočnih urah.

CENA NA OSEBO: 145,00 € najmanj 40 romarjev na avtobusu
                                170,00 € najmanj 30 romarjev na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 1 x pol, 1 x polni penzion, ogledi po programu,  duhovno in strokovno vodenje, DDV in organizacijo romanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): riziko odpovedi 5 € , dodatno skupinsko zdravstveno zavarovanje 5,00 € (najmanj 15 prijav, po 75 letu 7,50 €)

ODHOD: 20.11. 2014